MENU
Wyszukaj produkty
wyszukiwanie rozszerzone
» » » Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Producenci

  • Poczta Wysyłka
  • Paczkomaty baner
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Autor: Marta Dymek

Wydawca / Producent: MARGINESY

Kod EAN: 9788365586971

Liczba stron: 288

Oprawa: Twarda

Rok wydania: 2017

Szerokość: 280

Wysokość: 220

Nasza cena: 49,91 zł (zawiera rabat: 28.6%)


Cena rynkowa: 69,90 zł (oszczędzasz: 19,99 zł)


Cena katalogowa: 69,90 zł

Oszczędzasz: 29%

Dostępność: Dostępny

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka
  • Opis produktu


Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!



Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.



Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.



W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię.  Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.



Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.

Pozostałe produkty z kategorii

Czajnikowy.pl Dobra herbata

Czajnikowy.pl Dobra herbata

47,87 zł
RAFAŁ PRZYBYLOKNASZA KSIĘGARNIARok wydania: 2017Oprawa: TwardaEAN: 9788310131263
Po lekturze tej książki już nikt nie spojrzy na herbatę jak na coś prozaicznego. W dobie zdrowego stylu życia i dostępności produktów z całego świata herbaciana pasja jest naturalną konsekwencją rosnącej ciekawości i świadomości kulinarnej. Rafał Przybylok…
Dostępność: Dostępny
szt. Do koszyka
Dania z ryżem.

Dania z ryżem.

26,25 zł
FIRMA KSIĘGARSKA JACEK OLESIEJUKEAN: 9788376268804
Wydanie 2011r. Oprawa broszurowa. Strony 320. Format 18,5x22,5cm. Wspaniałe, odżywcze i wyraziste dania na każdą okazję. Ponad 140 przepisów na zdrowe posiłki z ryżem. Receptury przedstawione na kolorowych fotografiach w pełni oddają wygląd gotowego…
Dostępność: 3 dni
szt. Do koszyka
Gotuj z Kuchcikiem poleca Kinga Paruzel

Gotuj z Kuchcikiem poleca Kinga Paruzel

22,05 zł
Praca ZbiorowaMARTELRok wydania: 2014Oprawa: TwardaEAN: 9788363546656
Książka ta jest wyjątkowa, ponieważ zawiera przepisy osób, które kochają gotować, dbają o swoje dzieci i ich zdrową dietę. Wyróżnione przepisy zaskakują przede wszystkim smakiem i oryginalnym pomysłem, a cała książka uświadamia dorosłym i dzieciom, że…
Dostępność: 3 dni
szt. Do koszyka
Kuchnia polska. Podróże kulinarne z Małgosią Puzio

Kuchnia polska. Podróże kulinarne z Małgosią Puzio

4,04 zł
Małgorzata PuzioARYSTOTELESRok wydania: 2014Oprawa: MiękkaEAN: 9788363803551
Kuchnia polska – na kształtowanie się swoistych cech kuchni polskiej miały wpływ przemiany historyczne. Na przestrzeni dziejów kuchnia polska ulegała wpływom i zmianom regionalnym, zwłaszcza że tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała…
Dostępność: 3 dni
szt. Do koszyka
Po prostu gotuj Św. Hildegarda z Bingen

Po prostu gotuj Św. Hildegarda z Bingen

25,74 zł
Brigitte PregenzerESPRITRok wydania: 2013Oprawa: MiękkaEAN: 9788363621469
Dwie popularne autorki, znawczynie dorobku św. Hildegardy z Bingen, proponują nam 250 NIEZWYKLE PROSTYCH PRZEPISÓW NA SMACZNE POTRAWY, opartych na zaleceniach dietetycznych tej średniowiecznej uzdrowicielki. Kuchnia bazująca na spuściźnie świętej prócz…
Dostępność: 3 dni
szt. Do koszyka
ksiegarniabajka.pl alleksiegarnia.pl © 2017